Idea.

Nie dla mnie kremy, przekładańce, warstwowość, godziny spędzone w kuchni, u mnie panuje prostota, kolor i bycie prażonym. Prażę wszystko, by uwolnić olejki eteryczne. Orzechowość i chrupkość. Yeah!

Blog dla tych, co nie mają za wiele czasu na gotowanie, ale też nie chcą się spieszyć. A chcą jeść smacznie i zdrowo. Przepisy będą wegetariańskie i wegańskie.
Przygotowanie potraw nie zajmie więcej niż 15 min, tak by był jeszcze czas na kontemplowanie prostych smaków tekstury, zapachu.

Jak w praktyce jogi, którą mam szczęście Wam przekazywać. Poprzez uważność i skupienie się tylko na przygotowywaniu potraw, spożywaniu ich  sprowadzamy się do chwili obecnej,  do bycia tu i teraz, na czerpaniu beztroskiej radości z gotowania z nutką nonszalancji.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Pomidorowa pasta z białej fasoli, podpłomyki, chrupiąca sałatka

Różowo żółte curry z cukinii, soku z buraka, cieciorki i lubczyku z makaronem

Pysznie prosta pasta z cieciorki, marchewki i buraka do chleba