Jedz (i żyj) kolorowo.


Dziś kolorowo. Codziennie kolorowo. To prosty sposób na zróżnicowane dostarczanie składników odżywczych. Jemy z apetytem potrawę, która pomimo bycia ultra prostą, zaspakaja też nasze potrzeby estetyczne. Ulubiony makaron, albo ten który akurat jest dostępny, gdy budzi się w nas głód, farsz z duszonej cebuli, dymki, jarmużu na oleju słonecznikowym z odrobiną sosu sojowego jasnego, z dodanym pomidorem malinowym  i prażonymi orzeszkami arachidowymi, na dwie minuty przez wyłożeniem na talerz. Dodatkiem białkowym mogłaby być cieciorka, czerwona fasolka, groszek, bądź wszystkiego po troszku. Posypać wystarczyło świeżo mielonym pieprzem, a gdy za mało zielono mi to i obficie natką kolendry.  Smacznego. 



Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Pomidorowa pasta z białej fasoli, podpłomyki, chrupiąca sałatka

Różowo żółte curry z cukinii, soku z buraka, cieciorki i lubczyku z makaronem

Pysznie prosta pasta z cieciorki, marchewki i buraka do chleba