Pierwsze wegańskie placki na słodko.


Udało się! Placki bez jajek. Pankejki na mące lnianej. Działałam w kuchni bardzo ekspresyjnie.  Na 1 porcję placków dodałam na oko 3 łyżki mąki kukurydzianej, 2 płatków owsianych, 3 mąki lnianej, rozgnieciony widelcem bardzo dojrzały banan, posiekane daktyle, szczypta soli, łyżeczka płaska cynamonu, pół szklanki wody. Smażone do momentu aż stężeją, by można było przewrócić i solidnego zarumienienia. Polecam z duszonymi papierówkami lub konfiturą porzeczkową.




Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Pomidorowa pasta z białej fasoli, podpłomyki, chrupiąca sałatka

Różowo żółte curry z cukinii, soku z buraka, cieciorki i lubczyku z makaronem

Pysznie prosta pasta z cieciorki, marchewki i buraka do chleba