Po co komu liofilizowany burak w sałatce?

Jak doprawić mało zaskakującą sałatkę makaronową, w której wylądowały składniki, które naprędce wpadły w me ręce? :) Dressingiem buraczanym na ciepło. Zmiksowałam na niejednorodną konsystencje 2 łyżki liofilizowanego buraka, które zalałam wcześniej wrzątkiem, dwie łyżki prażonego słonecznika, łyżkę suszonej żurawiny, łyżeczkę musztardy ostrej, dwie, może trzy, łyżki oleju, przyprawę z suszonych pomidorów, czosnku i bazylii oraz szczyptę soli. Do cieciorki z razowym makaronem, cebulą, cukinia oraz malinowym pomidorem idealnie pasuję. Była dokładka. :)




Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Pomidorowa pasta z białej fasoli, podpłomyki, chrupiąca sałatka

Różowo żółte curry z cukinii, soku z buraka, cieciorki i lubczyku z makaronem

Pysznie prosta pasta z cieciorki, marchewki i buraka do chleba