Spaghetti ze szpinakiem i fistaszkami.



Pasty, makarony różne - uwielbiam je jeść. I na szczęście uwielbiam się też ruszać. 

Dzisiaj rozpoczyna cykl makaronowych dań, których czas wykonania to czas gotowania makaronu, przepis na proste spaghetti ze szpinakiem i fistaszkami na ostro.

Czego potrzebujesz:

Spaghetti razowe np. żynie - dwie garści ugotowanego
Orzechy arachidowe prażone niesolone - garść
Świeży szpinak - dwie garści
Pieczarki - dwie
Olej z suszonych pomidorów - łyżka
Papryka ostra i imbir, pieprz czarny i rozmaryn (po 1/4 łyżeczki)


Na oleju rozpuszczasz przyprawy, wrzucasz pieczarki w talarki. Gdy się zarumienią dodajesz
orzechy, po chwili zaś szpinak. Do farszu na dużej patelni wrzucasz makaron spaghetti.
I gotowe.
Jeśli ma to być danie pełnowartościowe wrzuć na patelnie też pół szklanki/ szklankę ugotowanej cieciorki,
zielonego groszku, białej fasoli.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Pomidorowa pasta z białej fasoli, podpłomyki, chrupiąca sałatka

Różowo żółte curry z cukinii, soku z buraka, cieciorki i lubczyku z makaronem

Pysznie prosta pasta z cieciorki, marchewki i buraka do chleba