Wegańska micha szczęścia


Bywa, że nie chcę stać w kuchni dłużej niż 10 - 15 minut. Z tej potrzeby powstała kolejna szybka, niemdła, #wegańskamicha, czyli klasyczna #fetazniczego.
Wystarczy 5 składników dodanych na oko: makaron (jaki lubisz), świeże tofu, sos sojowy, olej (u mnie rzepakowy, tłoczony na zimno, pyszny), nać kolendry, prażony sezam i na koniec ewentualnie dojrzałe awokado. Jeśli lubisz, to nie żałuj świeżo mielonego pieprzu.

Makaron gotował się 10 minut, w tym czasie przygotowałam w miseczce składniku. Dorzuciłam do odcedzonego makarony, dodałam oleju i sosu sojowego, solidnie posypałam pieprzem. I gotowe!



Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Pomidorowa pasta z białej fasoli, podpłomyki, chrupiąca sałatka

Różowo żółte curry z cukinii, soku z buraka, cieciorki i lubczyku z makaronem

Pysznie prosta pasta z cieciorki, marchewki i buraka do chleba