Pesto z natki pietruszki i liści kalarepy

Trzeba rozmawiać. Rozmowy są rozwijające. Dzięki jednej z nich powstało to pesto. 😀 Dzięki, Madziu. 🖤 
Potrzebujesz:
- garść natki pietruszki 
- kilka liści z kalarepy
- 2 ząbki czosnki
- 1/3 szklanki słonecznika (prażonego lub nie)
- 1/4 szklanki soku z kiszonych ogórków
- 3 łyżki oleju roślinnego 
- 1/3 łyżeczki papryki ostrej
- 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego (najlepiej świeżo mielonego)

Posiekaj zielone, dodaj resztę składników i miksuj do konsystencji niejednorodnego musu. Jedz z czym chcesz. Mój umysł łasucha podpowiada mi po prostu pajdę kwaśnego chleba z pesto, tofu i ugniecioną z solą cukinią na wierzchu. Ślinka leci. 


Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Pomidorowa pasta z białej fasoli, podpłomyki, chrupiąca sałatka

Różowo żółte curry z cukinii, soku z buraka, cieciorki i lubczyku z makaronem

Pysznie prosta pasta z cieciorki, marchewki i buraka do chleba